Sfaturi pentru incarcarea si utilizarea eficienta a bateriei telefonul mobil

by admin

a144f346aef3Exista multe articole pe internet pline de sfaturi pentru incarcarea si/sau utilizarea eficienta a acumulatorilor, insa multe dintre ele sunt pline de “mituri” sau chiar de sfaturi gresite. Asa ca rezumam aici cateva idei de bun-simt si le publicam si pe site, pe fiecare din cele peste 1500 de pagini cu modele de acumulatori pentru telefoane mobile.

1. Primele cicluri de incarcare din viata unui acumulator nou achizitionat sunt cruciale pentru durata de stand-by si durata generala de utilizare. La primele 5 – 6 cicluri de incarcare, incarcatorul trebuie lasat conectat pana cand telefonul va atentioneaza bateria este incarcata deplin. Dupa acest proces, care nu ar trebui sa dureze mai mult de cateva zile, puteti incarca bateria in orice fel credeti de cuviinta.

2. Acumulatorii Li-Ion si Li-Polymer au circuite de protectie incorporate, care opresc ciclul de incarcare atunci cand bateria este plina. Cu alte cuvinte, puteti lasa telefonul la incarcat peste noapte fara nici un risc, telefonul sau bateria nu se vor supra-incalzi.

3. Bateriile au un numar finit de cicluri de incarcare care duc bateria la 100% din capacitate. Pragul acesta coboara in timp si este absolut normal, pe masura ce bateria isi pierde din capacitatile de stocare a curentului.

4. Nu este nevoie sa lasati acumulatorul sa se descarce complet, din cand in cand. Bateriile actuale nu mai sufera de asa numitul “memory effect” – ceea ce la bateriile mai vechi (tip Ni-Mh) ducea la afisarea imprecisa pe telefon a capacitatii bateriei la un anumit moment dat.

5. Nu lasati telefoanele sa se incinga prea tare. Caldura este principala cauza in scurtarea duratei de viata a unui acumulator, regula valabila indiferent daca vorbim de un acumulator de laptop, tableta sau telefon mobil.